Pogosta vprašanja

Izposoja avtodoma je še za marsikoga neznano področje, zato preberi nekaj najbolj pogostih vprašanj z zvezi z izposojo.

Potovanje z avtodomom zagotavlja potovanje na povsem poseben in sproščen način. Najem avtodoma je enostaven in hiter, vaše počitnice pa natančno takšne, kot si želite. Počitnice z avtodomom so namreč izvrsten način za spoznavanje novih krajev, letovanje ali smučanje.

Najem avtodoma lahko opravi vsak, ki:

 • ima vsaj 3 leta veljavno vozniško dovoljenje
 • je starejši od 23 let
 • ni bil nikoli obsojen ali bil v kazenskem postopku
 • je izkušen voznik.

V ceno je zajeto:

 • izposoja avtodoma za določeno obdobje
 • kasko zavarovanje z 1% odbitno franšizo
 • 400 prevoženih kilometrov na dan
 • avto asistenca
 • 1 plinska jeklenka
 • WC kemikalije in WC papir
 • notranje in zunanje čiščenje

Drugih doplačil in stroškov ni. Najeti avtodom je potrebno vedno vrniti s polnim rezervoarjem za gorivo in vodo, s praznim rezervoarjem odpadne vode in prazno WC kaseto.

Za najem avtodoma potrebujete 2 dokumenta:

 • Vozniško dovoljenje
 • Osebni dokument (veljaven potni list ali osebna izkaznica)

Postopek najema avtodoma je zelo enostaven.

Najprej pokličete MobiDom ali nam pošljete elektronsko sporočilo, v katerem opredelite termin potovanja oziroma termin najema avtodoma.

Po potrditvi termina položite rezervacijo v višini 30 % zneska najema, preostali znesek najema pa je potrebno poravnati 14 dni pred najemom avtodoma. Ob začetku najema pripravimo vse potrebne dokumente in vam predamo avtodom.

Po končanem najemu avtodoma, opravimo prevzem, avtodom pregledamo in vam vrnemo varščino (če ni bila na najetem avtodomu povzročena nikakršna škoda).

Vsi MobiDomovi avtodomi imajo naslednjo opremo:
– prtljažnik za 4 kolesa
– tenda
– klimatska naprava
– voznikov in sovoznikov airbag
– tempomat
– navigacija
– potovalni računalnik
– ABS, ASR, ESP
– meglenke
– močnejši altenator
– avtoradio mp3
– rezervno kolo
– odsevna varnostna tabla
– zaščita za kolesa
– termična zaščita prednjega stekla
– pribor, krožniki, kozarci ter posoda za kuhanje
– zložljivi zunanji stoli – 6 kom
– zložljiva miza
– TV in DVD predvajalnik
– podaljšek za priklop na 220V
– izravnalna stojala
– kovček z orodjem

Avtodomi so uporabni in opremljeni z obvezno opremo za vse letne čase, tudi pozimi, predvsem jih stranke koristijo za smučanje.

Če se med najemom avtodoma zgodi prometna nesreča, je potrebno najprej zavarovati kraj nesreče, poklicati policijo, nato pa morate o tem nemudoma obvestiti lastnika avtodoma, ki vam bo ustrezno svetoval in vam pomagal pri reševanju težav. V primeru vloma se pokliče policijo, ki naredi policijski zapisnik, vi pa morate nujno dobiti en izvod zapisnika.

Potovanje s psom ali drugo domačo živaljo v avtodomu je stvar dogovora med najemnikom in najemodajalcem. Za potovanje z domačo živaljo se je potrebno pri nas posebej dogovoriti in poleg rednega čiščenja doplačati še 30 EUR za posebno čiščenje.

Vsi MobiDomovi avtodomi imajo maksimalno asistenco, zavarovano pri zavarovalnici Adriatic Slovenica. Za stranke veljajo isti pogoji asistence, kot jih je dobil najemodajalec od zavarovalnice.

Z MobiDomovimi avtodomi najbolj varno in prijetno potujete pri hitrostih do 120 km/h. Seveda pa je hitrost vašega potovanja z najetim avtodomom odvisna tudi od vaših želja, postankov in vozniških spretnosti.