Kam z avtodomom

avtodom-najem

Z MobiDomovim avtodomom je svet vaš dom, saj se lahko z njim odpravite na krajša in daljša potovanja, kjer lahko poiščite najlepše plaže, najbolj skrite kotičke in najbolj zanimive vasice. Z MobiDomovim avtodomom se odpeljite na morej, v zabaviščni park, na sejme in športne prireditve, predvsem pa tja, kamor vas vlečeta srce in nemiren popotniški duh. Če pa ne boste našli ideje po vašem okusu, se kmalu vrnite, saj bomo destinacije redno osveževali.

Shakespearjeva Siena, Firence, Pisa, San Gimignano, vse to so mesta, ki jih morate z MobiDomovim avtodomom obiskati med potepanjem po Toskani. Čakajo vas trg v obliki ponvice v Sieni, romantične ozke ulice San Gimignana, poševni stolp v Pisi, David v Firencah in okus pravega Chiantija. Spotoma pa lahko skočite še do skalnatih vasic Cinque Terre. Razgibana pokrajina, čudovita arhitektura ter obilje umetnosti in literature.
•    Dolžina poti: 1.500 km
•    Trajanje: podaljšan vikend (4 dni)
•    Kdaj obiskati: spomladi ali jeseni
•    Koristne povezave: Discover Tuscany
•    Najem avtodoma NORDKAPP (VRNITEV ČEZ SKANDINAVIJO)

Ker je pot do Nordkappa dolga, jo čim prej začnite jemati pod kolesa. Nordkapp je 307 metrov visoka pečina, ki velja za najsevernejšo točko Evrope, kraji pa vas bodo očarali z divjo lepoto. Na poti nazaj se ustavite še v Stockholmu, Oslu, Lillehammerju in Bergnu, ne pozabite pa si ogledati še najdaljšega fjorda, Geirangerja.
•    Dolžina poti: 10.000 km
•    Trajanje: dva ali trije tedni
•    Kdaj obiskati: poleti
•    Koristne povezave: Nordkapp

Sardinija je idealna destinacija za enotedensko potovanje z avtodomom. Za pot tja in nazaj boste potrebovali približno 2 dneva, potem pa vas čakajo 3 narodni parki, 8 krajinskih parkov, 60 naravnih rezervatov in 24 naravnih spomenikov.
Bele plaže, nebeško modro morje, divje skale in tradicionalne vasice, vse to je Sardinija.

Dolžina poti: 2.400 km
Trajanje: en teden ali več
Kdaj obiskati: kadarkoli, razen pozimi

Škotska je razgibana dežela, ki kar kliče po raziskovanju, tudi z avtodomom.  Številni gradovi, obkroženi z duhom starodavnih legend, tjulnji, ki se sončijo na obali, divje vreme in še bolj divja pokrajina. Najlepše pri tem pa je, da dan traja nekje do 11h zvečer. Škotski kampi so lepo urejeno, sicer pa lahko z avtodomom prenočujete skoraj kjerkoli

Dolžina poti: 1.200 km
Trajanje: en teden ali več
Kdaj obiskati: kadarkoli, razen pozimi